Logo

Logo

19 Mart 2023 Pazar

Türkiye'de özlemini duyduklarım (Part 1)

Her ne kadar çocukluğum ve gençliğim güzel ülkem Türkiye'de geçmediyse de yurtdışında yaşadığım zamanlarda gerek yaz tatillerinde Türkiye ziyaretlerinden gerekse de gurbette medya aracılığıyla Türkiye'de gündemi takip etmeye özen gösterirdim. Bazı deneyimler ve yaşanmışlıklardan yola çıkarak keşke bugünlerde de olsa dediğim anlar oluyor. Bunlardan aklıma gelenleri sizlerle de paylaşmak isterim;

  • Biz geçmişte her yıl klasik haline gelen Eurovision şarkı yarışmasına katılırdık. Mayıs ayının Cumartesi'ne denk gelen o geceyi daima coşkuyla beklerdim. Canlı performanslar kadar sonunda ülkelerin oylamaları da bir o kadar heyecan vericiydi. Rahmetli spiker Bülend Özveren anlatırdı. 2003 yılında Sertap Erener ve ekibiyle ne kadar sevinmiştik, gururlanmıştık. 2012 yılından bu yana bu arena da yokuz. Artık geri dönüş vakti gelmedi mi?
  • A milli futbol takımımız en son 2002 Dünya Kupası'na katılmayı başarmıştı. Japonya ve Güney Kore'de yaz aylarında gerçekleşen bu şampiyonaya renk getirmiştik, bu rüya hiç bitmesin istemiştim. Dünya 3.sü olmak aradan geçen yılları düşündüğümde ne kadar da büyük bir olaymış, bugünlerde değeri daha da fazla anlaşılıyor. 85 milyon vatandaşı olan ve futbolla yatıp kalkan bir topluluk olarak sonrasındaki 5 Dünya Kupası'nda yer alamamak kabul edilebilir değil. Umarım 2026 yılında bu hazin tabloyu değiştirebiliriz.

  • 90'li yıllarda memleketim Kayseri'de yaz tatillerinde sosyalleşme ve eğlence amaçlı fuara gitmek bir gelenekti. Temmuz ve Ağustos'da 1 ay boyunca programlar ve etkinlikler olurdu. Çevre illerden otobüslerle ziyaretçiler gelirdi, binlerce insan fuar ortamında akşamı sabah ederdi. Esnaf ticaret yapardı, çocuklar lunapark vari alanlarda zaman geçirirlerdi, üç penaltıyı gol yapana bir paket sigara verilirdi. Dönemin ünlü sanatçıları ve assolistleri eğlence mekanlarında sahne alırlardı. Benim favori mekanım Emirgan Gazino'suydu. Buradan İbrahim Tatlıses ve Mahmut Tuncer'in de kulaklarını çınlatalım... :)

     
Peki sizler en fazla nelerin özlemini çekiyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder