Logo

Logo

7 Şubat 2021 Pazar

Clubhouse çılgınlığı

Geçen yıl pandeminin başlamasıyla ABD'de hayatımıza giren Clubhouse adlı sesli sohbet uygulaması yakın zamanla birlikte Avrupa ve Türkiye'de de oldukça popüler bir noktaya geldi. 1 milyar doları aşan piyasa değeriyle Unicorn tanımı yapabileceğimiz Clubhouse'da politikacılar, gazeteciler, sanatçılar ve daha birçok ünlü insana denk gelmeniz mümkün. Şimdiden bazı Clubhouse fenomenleri sivrilmiş durumda. Bir nevi canlı telefon konferansı modunda kullanılan bu uygulamada video opsiyonları yok, yazılı haberleşme yok, yazılı chat yok, yazılı yorum yok. İsteğinize göre bir sohbet odası oluşturup moderatör olabilirsiniz, kendinizi bir tartışmanın içerisinde bulabilirsiniz veya sadece dinleyici olabilirsiniz.

Peki nasıl Clubhouse'lu olabilirsiniz? :)

  • Bugünlerde uygulamaya iOS mobil iletişim sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Android kullanıcılarının biraz daha beklemeleri gerekecek.
  • Uygulamayı App Store aracılığıyla yükleyebilirsiniz. Kayıt olup kullanıcı isminizi revize edebilirsiniz.
  • Artık bekleme zamanı... Clubhouse dünyasıyla tanışmanız için davet almanız lazım.
  • Uygulamayı kullanmaya başladığınız andan itibaren sizde buraya bir kişiyi davet edebilecek pozisyona geliyorsunuz. Uygulamayı kullanma yoğunluğunuza göre bir nevi ödüllendiriliyorsunuz ve daha fazla insanı davet etme fırsatını yakalıyorsunuz.
Son gelen bilgilere göre Clubhouse meraklıları gün geçtikçe artıyor. Ciddi bir bekleme listesi oluşmuş durumda. Yoksa siz halen Clubhouse dünyasına adım atmadınız mı? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder