Logo

Logo

4 Nisan 2021 Pazar

Gençlere kariyer tüyoları (Part 2)

  • Hibrid olun: Dünya son yıllarda müthiş bir evrimden geçiyor. Dijital, robot ve enerji devrimleri tüm hızıyla geliyor. Haliyle iş ve yaşam koşullarımız da farklılaşıyor. Bu durum bizim kişiliğimiz ve yetkinliklerimizi de ciddi anlamda etkilemeye devam edecek. Hem orada hem burada olabilmek (örn. hem ofiste, hem evde); hem onu hem bunu yapabilmek (örn. hem iş dünyasında profesyonel, hem de sosyal medyada içerik üreticisi); hem öyle hem böyle gelişmek (örn. T-İnsan modelinde olduğu gibi hem bir şeyin her şeyini bilme, hem de her şeyin bir şeyini bilme) kıymete binecek. Bilhassa gri alanlarda, belirsizlik ortamlarında, geçiş ve transformasyon zamanlarında düşsek de hızlıca ayağa kalkarak ilerleyebilmeyi başarmamız gerekecek.
  • Kürasyon yapın: Günümüz dünyasında karşılaştığımız bilgi bombardımanı karşısında odaklanma ve dikkat sorunu yaşamamak için nelerin gerekli, yeterli, yararlı olduğuna karar vermemiz kritik bir beceri haline geldi. Çok iyi seçki yapıp, uygun kompozisyonu oluşturup ve çeşitli bileşenleri bir araya getirip kurgulamalıyız. Küratörlükte başarılı olamayanlar karmaşa ve gereksiz detaylarda takılı kalacaklar, kaynak israfı içerisinde işlevsizliğe sebep olacaklar.
  • Tasarımcı düşünün: Mevcut iş dünyamızda deneyimlerin, uzmanlıkların, örneklerin, yapılmışların ömrü çok uzun sürmüyor. İçerikler önemsizleşiyor veya gereksiz hale geliyor. Sürekli yeni yöntemler, yollar, şekiller, modeller geliştirmemiz / oluşturmamız şart olacak. Bunun için de her daim tasarımcı bakış açısına ve aklına sahip olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder