Logo

Logo

18 Nisan 2021 Pazar

Gençlere kariyer tüyoları (Part 4)

  • Algoritmik düşünün: Belli bir problemi çözmek ve belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol algoritmalardan geçiyor. Geleceğin dilinin kodlama olduğunu düşünürsek kodlama yaparken her şeyin adım adım tasarlanması, irdelenmesi ve aralarındaki etkileşimin yaratacağı sonuçların hesaplanması gerekir.
  • İmovasyon yapın: İnsanları farklı kılan taklit yetenekleridir. Buradan hareketle son yıllarda gelişme ve iyileştirmeler için buluşlar yapma gereğini ifade eden inovasyonun yerine imovasyon ile yeni bir kavram popüler olmaya başladı. İmovasyon imitasyon (taklit) ve inovasyondan (yenilikçilik) türetilmiş bir kelime olarak dikkat çekiyor, taklit ederek yenilikler bulmayı anlatıyor. Taklitle işe başlamanın önceki pek çok aşamayı atlatması söz konusu, yenilikler bulmak için kolaylık, avantaj ve düzeltme olanakları sağlıyor.
  • Teknolojik olun: Başta teknoloji kullanım yetkinliğini yükseltmemiz, yeni teknolojilere göre kendimizi daima güncellememiz (update), senkronize etmemiz ve dijital kimliğimizi oluşturmamız gerekir. Cihazların sürekli değişmesi ve gelişmesi ile beraber kendimizi daima kendimizin bir üst modeline taşımamız kritik olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder