Logo

Logo

11 Nisan 2021 Pazar

Gençlere kariyer tüyoları (Part 3)

  • Yönderlik yapın: "Sende lider kumaşı var, sende yöneticilik" gibi keskin çizgilerle insanlar alıştığımız gibi kategorize edilemeyecekler. Çünkü duruma göre insanlara hem ilham kaynağı olan, onları peşinden sürükleyebilen, vizyon sahibi liderlik özelliklerine; hem de kolları sıvayan, süreçlerin / operasyonun içerisine giren, detaylara hakim olan bir kimliğe ihtiyaç duyacağız. Bu iki özelliği de aynı bünyede taşıyanlar gelecekte daha başarılı olacaklar.
  • Multidisipliner düşünün: Geleceğin dünyasında tek bir kulvarda başarıyı yakalamak diye bir kaide yok. En az 2-3 alanda beceriniz, uzmanlığınız ve bilginizle fark yaratacak duruma gelmelisiniz. Bununla birlikte bu alanlardaki birikiminizi ve yetkinliğinizi başka disiplinlerle de bağdaştırmanız gerekecek. Haliyle talep gören bir profil ve gözde bir iş insanı kalabilmek için merakla çeşitli disiplinler hakkında da bilgi edinmeniz şart olacak.
  • Uzgörülü olun: Gelecekte başarı için artık öngörü yetmiyor. Hayatımıza uzak, uzman ve tüm paydaşlarla / unsurlarla uzlaşmacı görüşü anlatmak üzere kullanılan uzgörü kavramı girdi. Uzgörülü bir insan yaratıcı, problem çözücü, esnek, katılımcı ve organize bir yaklaşımla uzun dönemli gelecekle bağlantı kurmayı, geleceği yönetmeyi ve yaratmayı amaçlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder