Logo

Logo

9 Mayıs 2021 Pazar

Yetenek kazanımı tüyolarına hazır olun! (Part 7)

18) Ekibinizi yetenek kazanımı kapsamında ödüllendirin

Maddi anlamda da ekibinizi teşvik etmek açısından aranıza katılan her çalışma arkadaşınız için bir bonus ödemesi düşünebilirsiniz. Bu doğrultuda bonusun büyük dilimini yeni çalışanın deneme süresini esas alarak ödemek önemli olur. Bu yaklaşım işveren açısından riski minimize etmekle birlikte yeni çalışanı tavsiye eden ekip üyenizin işe alıştırma ortağı / Buddy olarak da daha fazla motive olmasını sağlayacaktır. Buddy böylece yeni çalışanın kurumda verimli bir başlangıç yapmasını, ekibe uyum sağlamasını, mesleki olarak entegre olmasını ve deneme süresini başarıyla geçmesi için çaba gösterecektir. Örnek model şu şekilde olabilir: Tavsiye edilen çalışan iş sözleşmesini imzaladıktan sonra 500 TL'lik tutar tavsiye eden kişiye ödenir. Deneme süresinin tamamlanması sonrası 1.000 TL'lik bir ödeme daha gerçekleştirilir.

19) Açık olan iş fırsatlarına yönelik ilanları lavabo / tuvalette görünür kılın

İş ilanlarını (görev tanımı ve yetkinlikler özelinde) lavabo / tuvaletlere asabilirsiniz. Çalışanlarınızın her lavaboya gidişinde rollerle ilgili çevresinde tavsiye niteliğinde kişilerin olup olmadığını hatırlamalarını ve düşünmelerini sağlayabilirsiniz.

20) Başka bir firmanın tüm ekibini kurumunuza kazandırın

Bir start-up, firma, ajans veya yurtdışından bir şirketi bünyenize kattığınızda bir çok yeteneğe birden erişmeniz söz konusu olabilir. "Acquihire" diye nitelendirdiğimiz bu yöntem sonucu birbirine alışık / uyumlu bir ekiple çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz. Devir işlemine yönelik öngörülen bedel her yetenek için oluşabilecek işe alım maliyetine kıyasla belki daha karlı bile olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder