Logo

Logo

14 Kasım 2021 Pazar

Hayatımıza giren yeni kavram "Workation" ne mi?

Başkalarının tatil yaptığı yerlerde çalışmaya ne dersiniz? İş ve tatil artık zıtlık etkisi yaratmak zorunda kalmayabilir. Esnek modeller modern iş dünyasında giderek daha popüler hale geliyor. "Workation" iş ve tatil arasındaki sınırları yumuşatan bir kavram olarak hayatımıza girdi. Workation dünyanın en güzel noktalarında - başkalarının tatile gittiği yerlerde - sizin çalışmanıza izin verir. IT uzmanları, Youtube fenomenleri, tasarımcılar; esasında dijital olarak çalışabilen ve lokasyondan bağımsız iş yapabilen herkes Workation'dan haberdar olmalıdır.

Workation İngilizce “iş” ve “tatil” terimlerinden oluşan hibrid bir kelimedir. Bordrolu çalışanların veya serbest meslek sahiplerinin tatil amaçlı yerlere gidip mesleki faaliyetlerini sürdürdükleri bir çalışma biçimini tanımlar. Burada odaklanılması gereken nokta genellikle birbiriyle çelişkili olarak adlandırılan tatil ve işin birleştirilmesidir. Başlıca amacının gençlerin dünyayı dolaşarak ve yarı zamanlı işler yoluyla hayatlarını finanse ederek kişisel farkındalıklarını artırdıkları "Work & Travel"'in aksine Workation, diğerlerinin tatile gittiği yerlerde asıl işin icra edilmesi anlamına geliyor.

Workation periyodu birkaç gün, hafta veya daha uzun bir süre için olabilir. Özellikle işlerini dijital ortamda yapabilen ve ofiste / tesiste bulunma zorunluluğu gerektirmeyen bordrolu veya serbest çalışanlar Bali, Seyşeller adası veya Avustralya gibi insanların rüyalarını süsleyen yerlerde çalışabilirler. Örneğin soğuk aylarda yaşam merkezlerini Mallorca veya Kanarya Adaları'na taşımak için kıştan kaçanlarda Workation dalgasına kendilerini kaptırabilirler.

Sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder