Logo

Logo

6 Kasım 2021 Cumartesi

Sizin para karakteriniz nedir? (Part 2)

  • Yaratıcı artist: "Benim para pulla işim olmaz" diyenlerdenseniz muhtemelen size özgü bir ekstra yeteneğe sahip olabilirsiniz. Hayat tarafından size bağışlanan bir "hediye" gibi de düşünebilirsiniz (örn. ressam, oyuncu, müzisyen). Manevi değerlere ve iç dünyalarına o kadar odaklıdırlar ki paraya pek anlam yüklemezler. Bütçe, birikim ve yatırım gibi hedefleri yoktur. Hem finansal özgürlüğü oldukça önemserler hem de bunun için pek gayret sarf etmek istemezler.
  • Patron: Eğer paradan anladığınızı sürekli iddia ediyorsanız ve çevrenizdeki insanları da paranın gücüyle yönetiyorsanız, bilin ki bu para karakteri sizinle özdeşleşiyordur. İnsan ilişkilerinde kontrol ve manipülasyon amaçlı parayı araç olarak kullanırlar (örn. çocukların harçlığını ceza olarak kesiyorsanız ya da tam tersi çocukları kazanmak için bol hediyeye başvuruyorsanız). Önce yatırım yapıp sonrasında harcamayı tercih ederler.
  • Mücadeleci: Para yönetiminde dengeli hareket eden profillerdir. Bu kişilerin para ile olan ilişkilerinde farkındalıkları yüksektir. Hedef odaklı yatırımlarını gerçekleştirirler. Bütçe disiplinini korumaya özen gösterirler. Emlak, hisse senetleri ve altın gibi yatırım araçlarına odaklanmaya eğilimlidirler.
  • Sihirbaz: Şayet parayı bulma konusunda hiç bir endişeniz yoksa ve bolluk perspektifine inanıyorsanız, bu para karakteri size cuk diye oturuyor. Bu tipte kişiler yatırım faaliyetlerini de ertelerler, zira parayı istedikleri an yaratacaklarına olan inançları yüksektir.
Eminim ki, yaşamış olduğumuz toplumda sizlerin de çevrenizde her bir para karakterinin ağır bastığı insanlar pekala vardır. Kanaatimce en ideal karma mücadeleci ve sihirbaz olunması yönünde. Yaşamımızda bir çok unsurda olduğu gibi paraya yönelik bakış açımızın da dengeli ve tutarlı olması güzel.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder