Logo

Logo

13 Ağustos 2022 Cumartesi

2050'ye kadar olan hayatı neler belirleyecek? (Eklektik)

Eklektik sözcük kökeni olarak "en iyiyi seçmek" şeklinde ifade ediliyor. Daha çok ve ağırlıklı olarak sanat, psikoloji, felsefe, din, askeriye gibi alanlarda kullanılan bir kavram. Eklektik yaklaşım farklı sistemlere bağlı olan öğelerin en iyi parçalarını, belirleyici en iyi taraflarını toplayarak onlardan farklı bir şey yapmayı dile getiriyor. Farklı şeyler, unsurlar, dizgeler arasından seçki yapılarak bunların bağdaştırılmasını ve yeni biçimde, sunumda, durumda kullanılmasını anlatıyor.

Ofiste, iş yerinde ya da evde veya herhangi bir yerde çalışır görünüp sosyal medyada sohbet / muhabbet ediyor, e-ticaret sitelerinde alışveriş yapıyor, gideceğimiz mekanları / yerleri seçiyor, rezervasyon yapıyor, flört / aşk yaşıyor, gırgıra / şamataya vuruyor, oyunlara takılıyor, freelance işleri tamamlamaya çalışıyoruz. O olduğumuz yer ve anla pek de alakası olmayan bir yığın kapsam dışı faaliyetle uğraşıyoruz.

Evde, kafede, piknikte, sahilde, tatilde ise mail okuyor, rapor yazıyor, proje çiziyor, tasarım yapıyor, bazen sabahlara kadar iş yetiştirmeye gayret ediyor ya da ders çalışıyor, online kurslar tamamlıyoruz. Evde işi, işte özeli yaşıyor, tatilde her ikisini de yapalım diye çoğu zaman hiç birinin üstesinden gelemiyor ya da her ikisinin de eş zamanlı keyfini çıkarmayı becerebiliyoruz. O halde bu çağ insanları / gençlerine aynı zamanda "eklektik nesil" dersek anlamak ve anlaşılmak adına bir adım daha atmış olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder