Logo

Logo

20 Eylül 2020 Pazar

Working Out Loud (Part 10) - Your Contribution Checklist I

Working Out Loud kavramı hiç bir beklentiye girmeksizin katkı unsurundan oldukça besleniyor. Bu doğrultuda günümüzde - belki de farkında olmayarak - başka bir insana sunabileceğimiz o kadar fazlı katkı sağlama fırsatımız var ki, bir çoğunu hayatın akışı içerisinde göz ardı edebiliyoruz. Gelin, hep birlikte 10 maddelik "Contribution Checklist" üzerinden geçelim...

  • Dikkat sunmak: Dikkatinizi çeken bir kişiyi dijital mecralarda araştırabilir ve takip edebilirsiniz. Sizin açınızdan hem çok zahmet gerektirecek bir eylem değil, hem de o kişiyle ilişki seviyenizi "O kişi benim varlığımdan haberdar değil" boyutundan "Belki benim ismim dikkatini çekebilir" tarafına taşıyabilirsiniz.
  • Takdir gösterin: Bu kişinin bir içeriği veya paylaşımını okuyup - hoşunuza gittiği takdirde - beğenebilirsiniz. Tabi postu beğenmediyseniz "Like" tıklamanıza gerek yok. :)
  • İlginç veya yararlı kaynakları paylaşın: "İlginç" veya "yararlı" esasında gerçek anlamda sizin önemsediğiniz ve değer verdiğiniz anlamını taşıyıp diğer insanların da yüksek ihtimalle gözünden kaçırabileceği durumu taşıyor. Burada kasıt haberler, pop kültürü ve kedi videosu paylaşımları değil. İnsanları çok sık paylaşım bombardımanına tutmamakta dikkat edilmesi gereken bir başka unsur. Bazı insanlar "Paylaşım önemsemektir" ifadesini çoğunlukla kullanıyor. Dozu kaçtığında "Fazla paylaşım önemsizdir" halini alabilir. Link paylaşımı konusunda sınır yok neticede.
  • Soru sor: Yönlendireceğiniz soruların aşağıdaki 3 kriteri sağlamasına özen gösterebilirsiniz.                                                                                                                   --> Gerçek anlamda cevabını bilmediğiniz                                                                         --> Google üzerinden cevabını bulamayacağınız                                                               --> Başka kişilerin de sorunun cevabıyla ilgilenmesi
  • Soruyu cevaplandır: Bu aşamada empatik yaklaşım gösterebilirsiniz. Diğer insanlar benim övündüğümü mü düşünüyorlar? Ya da her şeyi bilen? Veya küçümseyen? Bir cevap sunduğunuz takdirde ses tonunuzun informal, destekleyici ve mütevazı olmasını sağlayabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevabın tek cevap niteliği taşımadığını göstermeye çalışabilirsiniz. Farklı cevap seçeneklerine ve olanaklara açık olduğunuzu yansıtmanız önemli olur (örn. kendi perspektifinizin yanlış olabileceği, başka kişilerin deneyimlerinin çok farklı yönde seyredebileceği).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder