Logo

Logo

5 Aralık 2021 Pazar

Working Out Loud (Part 17) - Mesajlarda fark yaratmak

İlişki ağınızdaki bazı bağlantılarınız göreceli olarak sizin için daha derin ve anlamlıdır. Karşınızdaki kişilere yönelik sağladığınız katkı o insanları ne derece tanıdığınız ve "hediyenizi" nasıl sunduğunuz ile ilgilidir (kişisel, maille veya sosyal medya aracılığıyla). Empati göstermenin ve niyetinizle ilgili farkındalık sahibi olmanın bir kişiyle yakınlık kurma noktasında en önemli unsurlar olduğunu belirtmekte fayda var. "O kişi ben olsaydım reaksiyonum ne olurdu? Neyi neden umursuyorum? Bunu niçin yapıyorum?" Eğer yararlı bulduğunuz bir kaynağı çevrenizdeki insanlarla paylaştığınızda veya bir konuya ilginizi belli ettiğinizde mesajınıza takdir, bağlam ve değeri dahil edin. Bu diğer kişinin o mesajı niçin kendisine ilettiğinizi ve hangi anlamda özellikle kendisini düşündüğünüzü netleştirir. Sizin o insana yönelik yaptığınız katkıyı anlaşılır kılar. Kendinden şüphe duyan insanlar hiç bir şey yapmayarak kendilerini güvenli alanda hissettiklerini sanıyorlar. Bu tutum farklı kişiler ile bağlantı kurma fırsatını kaçırmanıza ve başkalarının sizin katkılarınızdan mahrum kalmasına sebep olur. Şayet bir kişi sizin paylaşımınızı beğenmeyecek olursa en azından sizin düşüncenizi takdir edecektir, katkınızın kişisel ve samimi olduğunda gerekli dikkati verecektir.

1 dakikalık egzersiz: Size gelen bir mesajı ve içeriğin sizde o kişiye yönelik güçlü bağ duygusu oluşturduğu anı hatırlayın. Bu hissiyatı sağlamanıza vesile olan mesajda ne yer alıyordu? Şimdi de bu mesajda yer alan çarpıcı unsurları başkalarıyla etkileşimde kişisel ve ilgi çekici kılmak için kendinize transfer edin.

5 dakikalık egzersiz: LinkedIn platformu aracılığıyla size gelen bir bağlantı talebini düşünün. Standart ve ilgisiz bir mesaj yer alıyor. Size ne hissettiriyor? Eğer beni önemsiyorsa en azından 30 saniye zamanını harcayarak mesajını kişiselleştirebilir diye düşünebilirsiniz. Başkasına LinkedIn bağlantı isteği iletilmesi empatik yaklaşım sağlamak açısından bir fırsat sunar. Her daim bağlantı girişiminize kişisel bir dokunuş getirin. Aklınıza gelen ve etkileşim içerisinde olduğunuz bir bağlantınıza kişisel bir istekte bulunun. Bazı kişilerin görüşlerine göre akıllı telefon aracılığıyla LinkedIn üzerinden bağlantı talebinde kişisel mesaj göndermek zor olabiliyor. Bu durumda bir arkadaşınızdan destek rica edebilir veya internet üzerinden bilgi edinebilirsiniz. Alternatif olarak mail kanalıyla o kişiyle niçin bağlantıya geçmek istediğinizi açıklayabilirsiniz. Emin olun, sizin kişisel notunuz onlarca jenerik ve standart bağlantı talebi içeriğinden ayrışacaktır. Bu farkı yaratmak için bir kaç dakika vaktinizi ayırmaya değmez mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder