Logo

Logo

10 Ekim 2020 Cumartesi

Working Out Loud (Part 12) - Blog ve kaynaklarla yapılandırılmış ustalık

İyi olmak yerine çok iyi olmaya odaklanmanızda fayda var. Çeşitli araştırmalara göre performans yerine iyileştirmeye vurgu yapıldığında etkililik ve özgüven anlamında belirgin bir fark gözlemleniyor. Aşamalı ve kendi hızınızı belirleyebileceğiniz pratikler sayesinde hem diğer kişilere destek olabilir hem de geri bildirimlerden beslenebilirsiniz. Yapılandırılmış ustalık yeni gelişim kabiliyeti elde etmek için oldukça etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Bir fobinin üstesinden gelmek için yapılandırılmış ustalık çerçevesinde belli bir hedefe giden süreci izlemeniz size ilerleyen zamanlarda farklı hedefleri denemeniz için özgüven kazandıracaktır.

Bir dakikadan daha kısa bir sürede yapmanız üzere yakın zamanda okuyup ve öğrenim anlamında size destek olan 3 kaynağı düşünebilirsiniz. Bunun üzerine twitter aracılığıyla bu içerikleri yazan kişileri aratabilir ve takip etmeye başlayabilirsiniz.

Eğer 5 dakika kadar vaktiniz varsa en azından bir bloga kayıt olabilirsiniz. Örneğin workingoutloud.com/blog mail adresine kayıt yaptırdığınızda Working Out Loud ile ilgili haftalık paylaşımlar alabilirsiniz. Ya da hedefleriniz ve ilgileriniz doğrultusunda ilham alabileceğinize inandığınız farklı blogları keşfetmeye çalışabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder