Logo

Logo

24 Ekim 2020 Cumartesi

Working Out Loud (Part 13) - Değişime açık olmak

Değişime karşı kalıplaşmış bir isteksizlik mi var? Halbuki uzun vadede değişimin yaratacağı pozitif bir etki söz konusu olabilir. Beyninizdeki engel tuşu henüz devreye girmeden önce küçük ve basit bir adımla hedefinize giden yolda başlayabilirsiniz (örn. koşu bandında 15 dakika koşmak yerine koşu bandına çıkmak bile mümkün). Değişime karşı direnç göstermemek için tüm süreci bir öğrenme hedefi bazında çerçeveye alabilirsiniz. İyiden öte mükemmele kanalize olmakta fayda var.

1 dakikadan kısa bir sürede yapabilecekleriniz: Zamanla geliştirmeye çalıştığınız pozitif alışkanlıklarınızı gözünüzde canlandırabilirsiniz (örn. diş ipliği kullanmak, piyano çalmak, düzenli egzersiz yapmak). Hedeflerinize ulaştığınız veya başaramadığınız zamanları düşündüğünüzde ne gibi bir fark ortaya çıkıyor?

5 dakikadan kısa bir sürede yapabilecekleriniz: Akran desteğinden değişim çabanız içerisindeki inişler ve çıkışlar esnasında yararlanmanız tavsiye edilir. Yapılandırılmış ustalık serüveninizde size olumlu, eleştirel olmayan desteğin insanlar tarafından gelebileceğini aklınızda bulundurmakta yarar var. Dilerseniz rahatlıkla fikir alışverişinde bulunabileceğiniz bu tür insanların isimlerini yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder