Logo

Logo

5 Aralık 2020 Cumartesi

Geri bildirim mi, ileri bildirim mi? (Part 2)

Bu yazıda sizlere geri bildirimin aksine daha etkili ve olumlu yansıması olacağını düşündüğüm ileri bildirimin püf noktalarına değineceğim.

1) Bu perspektifte değiştirmek istediğiniz davranışı seçerek başlangıç yapabilirsiniz. 

2) Bu davranışsal yetkinlik özelinde ekip arkadaşlarınızla veya meslektaşlarınızla 3-5 dakikalık kısa görüşmelerle devam edebilirsiniz. 

3) Burada geleceğe yönelik 2-3 öneri şeklinde ileri besleme isteyebilirsiniz. 

4) Dikkatlice dinleyip not aldıktan sonra hiç yorum yapmadan teşekkür ederek mini seansı sonlandırabilirsiniz.

İleri bildirimi hayatınıza adapte etmek ve alışkanlık haline getirmek için ilk başta yeni bir zihniyet yaklaşımına ihtiyaç duyulur. Bu doğrultuda dikte etmek yerine anlatmayı tercih etmek başlıca adım olur ("Mirror-Holder"). Her şeyi bilen bir insandan her şeyi öğrenen bir kişiye dönüşebilirsiniz. İnsanların açıklarını ve zayıflıklarını aramaktansa "kovalarını doldurmaya" odaklanabilirsiniz. İdealde beraber çalıştığınız insanlara özerklik, ustalık ve amaç odaklılık doğrultusunda bir anlayış oluşturabilirsiniz.

Hayatınıza WRAP metodunu entegre edebilir ve pratik yaptıkça alışkanlık haline getirebilirsiniz. Beraber çalıştığınız veya gözlemlediğiniz bir insanın davranışıyla ilgili neyin nerede yaşandığını, gerekçesiyle, size hissettirdikleriyle ve anında dile getirmeniz için sizce bir engel var mıdır?

2 yorum:

  1. Güzel bir yazı: Tam sana uygun çalışma alanında "Her şeyi öğrenmeye çalışan bir yapıya sahipsin!".:)

    YanıtlaSil