Logo

Logo

27 Aralık 2020 Pazar

Working Out Loud (Part 14) - Hedefe nasıl ulaşılır?

WOL kapsamında neyi başarmak istiyorsunuz? Hedefe doğru ilerlemenin yolu öğrenmek ve araştırmaktan geçiyor. Dert ettiğin, spesifik ve 12 haftalık serüvende gelişim sağlayabileceğini düşündüğün bir konuyu seçmen oldukça önemli.

Hedefe ulaşmanızda size kim destek olabilir? İlk etapta hedefinizle ilişkili faaliyetlerde bulunan kişileri düşünmenizde fayda var. Hangi kişilerden ilham alıyorsunuz? Hangi insanların ilgileri ve rolleri sizinkilerle örtüşüyor? Sizin hedefinizle bağlantılı olarak hangi insanlar yazıyor, içerik üretiyor veya konuşmalar gerçekleştiriyor?

Hedefinizi yazılı hale getirip ilişki listenizi düzenlediğinizde dikkatinizi odaklamış olursunuz. Bu doğrultuda radarınızdaki kişilerle bağlantıya geçip daha önce hiç tahmin bile edemeyeceğiniz fikirler ortaya çıkarabilirsiniz.

1 dakikalık egzersiz: Seçmiş olduğunuz hedefinizi bir kaç saniye aklınızda tutun. Bu durum size ne hissettiriyor? Eğer hedefinizi düşündüğünüzde merak ve ilgi yerine yük veya korku hissiyatı söz konusu oluyorsa farklı bir hedef tercihinde bulunmanızda fayda var. Şimdi o seçimi yapmanın tam zamanı! :)

5 dakikalık egzersiz: İlişki listenizi gözden geçirin. Buraya en azından iki kişinin ismini daha eklemeyi deneyebilirsiniz. Listenizi incelediğiniz her an hedefe yönelik algılarınızı daha fazla kuvvetlendirmiş ve ekstra bir adım daha atmış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder