Logo

Logo

24 Ocak 2021 Pazar

Working Out Loud (Part 15) - Takdirin gücü

Bir kişiyi sosyal medya hesabı üzerinden takip ederek gösterdiğiniz ilgi ilişkinizi "benim varlığımdan haberi olmayan bir insandan belki benim ismimi görmüştür" seviyesine taşıyabilir. Bildiğiniz bir insanı aktif şekilde takip etmeniz veya paylaşımlarını beğenmeniz "Seni görüyorum" ve "Mesajlarını dikkate alıyorum" şeklinde bir sinyal iletmenizi sağlar. Dürüst ve içten takdir basit ve bir o kadar da güçlü bir evrensel hediyedir. Her insan bu davranışı sunabilir ve emin olun ki, bu jest herkesin hoşuna gider. Şayet hayranlık duyduğunuz insanların sizin takdirinize değer verdiğinizi hissetmiyorsanız onları övgü ile kızdırmaya ne dersiniz? :)

WOL metodunun prensiplerinden cömertlik yaklaşımını bu noktada hatırlatmakta fayda var. Bir insana katkı sağladığınızda size ne hissettiriyor? Bu davranışınız sonrası nasıl bir beklenti içerisine giriyorsunuz? Unutmamalı ki, katkı sunarken niyetiniz ve hissiyatınız burada belirleyici farkı oluşturuyor.

Farklı bir perspektiften bakmanız adına en son sizin bir davranışınızı takdir eden bir kişiyi aklınıza getirebilirsiniz. Size ne hissettirdi peki? Sizi öven insan bu yaklaşımı gösterirken sizce hangi duygular içerisindeydi?

5 dakikalık egzersiz: Bir insanı takdir etmek veya görünür kılmak için o kişinin bir blog içeriğini veya LinkedIn postuna yorum yazabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder