Logo

Logo

18 Temmuz 2020 Cumartesi

Active Sourcing tüyolarına hazır olun! (Part 2)

4) Potansiyel yeteneklerle ilk iletişimde yaratıcı olun
Dikkatinizi çeken ve radarınıza aldığınız yeteneğin twitter mecrasında aktif olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Buradan kendisine kısa ve çekici kişisel bir mesaj gönderebilirsiniz veya bu kişinin sektörel / iş dünyasına özgü bir paylaşımına resmi olarak twitter aracılığıyla atıfta bulunabilirsiniz.

5) Potansiyel yeteneklerle iletişimde doğru zamanı seçin
Zamanlamayı göz önünde bulundurarak yeteneğin sabahın ilk saatlerinde mesajınızı okumasını sağlayabilirsiniz. Bir çok insanın uyandığı anda yatakta akıllı telefonuna gelen Notification'ları gözden geçirdiğini aklınızda bulundurmanızda fayda var. Günün ilerleyen saatlerinde rutin koşuşturma ve akışın içerisinde olası bir mesajınızın es geçilmesi veya unutulması daha olağan bir durumdur.

6) facebook aracılığıyla akıllı bir şekilde bağlantı sağlayın
Sosyal medya üzerinden yeteneği bulup kişiye özel bir mesaj iletebilirsiniz. facebook üzerinden mesajı arkadaşlık bağlantısıyla eş zamanlı olarak göndermeniz tavsiye edilir. Aksi takdirde yabancı konumda olduğunuz için mesajınız facebook Messenger filtresine takılabilir ve kişi tarafından görmezden gelinebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder