Logo

Logo

25 Temmuz 2020 Cumartesi

Working Out Loud - Networking gücü (Part 6)

İlişki ağınız kim olduğunuzu ve ne olabileceğinizi şekillendiriyor. Uygun bir şekilde ilişki ağınızı geliştirdiğinizde bilgi, uzmanlık ve etkililik bazında size kapılar açılabilir. Sosyal varlıklar olarak kendimizi hızlıca "biz ve onlar" şeklinde tanımlıyoruz ve aidiyetimizi belirliyoruz. Bir önceki yazı içeriklerimden "The Trolley Problem" örneğinde gösterildiği üzere yakınlık / akrabalık boyutu başkalarına karşı nasıl davrandığımızı belirleyen bir unsur olarak göze çarpıyor.

Yakınlık hissiyatının zamanla işlenebilir hale gelmesi, bilgi alışverişi için daha fazla olanaklar sağlaması, işbirliği ve destek boyutlarını mümkün kılması hiç kuşkusuz önemli faktörler. Davranışsal olarak bir ilişkiyi derinleştirmek için temel unsurlar arasında cömertlik, kırılganlık, açık sözlülük, hesap verebilirlik ve samimiyet aranıyor. Bu doğrultuda Networking gerçekçi olmayan bir hissiyattan tatmin edici bir hüviyete bürünebilir.

Başarılı bir ilişki ağı size inanan ve güçlü bağları olan insan kümelerinin varlığıyla mümkün gözüküyor. Değerli bilgilerin karşılıklı paylaşılması bunu beraberinde getirir. Öte yandan sizden farklı olan ve nispeten daha zayıf bağlarınızın bulunduğu insanlar da bir o kadar kıymetli. Çünkü bu tip kişiler sizde olmayan ve size güçlü bağınızın olduğu insanların aksine daha çeşitli bilgi ve bağlantılar sağlayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder