Logo

Logo

11 Temmuz 2020 Cumartesi

Working Out Loud - Hedefe yönelik keşif nasıl oluyor? (Part 5)

Sizin ilginizi ve merakınızı ne tetikliyor, bunun farkında mısınız? Hayatta en fazla neyi öğrenmek için can atıyorsunuz? Yerinizde olsam hızlıca 1 dakika içerisinde aklınıza gelen konuları yazar ve bir liste oluştururdum. Hedefe yönelik keşif yolculuğunuzda bu sayede bir defa temel atmış ve hedef belirleme aşamasında ilham alabileceğiniz bir kaynak oluşturmuş olursunuz.

Hali hazırda LinkedIn platformunda bir hesabınız yoksa, şimdi profilinizi oluşturmanın tam da sırası. İlk etapta profesyonel nitelikte sizi temsil eden bir fotoyla başlangıç yapıp diğer detayları ve kısımları sonra da tamamlayabilirsiniz. 
Eğer burada aktif bir hesap sahibiyseniz, kendinize bir kaç dakika zaman ayırıp kimleri takip ettiğinizi ve bağlantı kurduğunuzu incelemenizde fayda var. Sizce bu bağlantılarınız anlamlı mı? Buradaki insanlar sizi keşif ve öğrenme boyutunda destekliyorlar mı?
Şayet LinkedIn bana göre değil diyorsanız, bir hesap oluşturmayı bir deneme / test mantığında ele almayı düşünebilirsiniz. Bunu bir zorunluluk perspektifinden algılamamanız gerekir. Hiç paylaşım yapmazsanız dahi, burada bir profilinizin varlığı size öğrenim ve etkileşim anlamında geniş kapılar açacak. Daha önce hiç olmadığı kadar insana erişebilir olmanın hedefe yönelik keşif serüveninizde oldukça faydalı bir sermaye olduğunu hiç düşündünüz mü? Şimdiden yolunuz açık olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder