Logo

Logo

7 Haziran 2020 Pazar

Takımlar için metotlar (Part 1) - Social Team

İnsanların ve organizasyonların değişim ve dönüşüm yolculuğunu samimi bir şekilde ele almaları için üç bileşenin bir araya gelmesi kanaatini taşıyorum: Mindset, Skillset ve Toolset. Mindset'ı kapsayan farklı bakış açısı ve ezber bozan yaklaşım için sizler adına WOL yazı serisi oluşturmaya başlamıştım, bu yönde yazmaya da düzenli bir şekilde devam edeceğim. Skillset perspektifinden ise İK dünyasında aktif olan profesyoneller ve ekip liderleri için yetenek yönetimine dair seçkiler sunduğum Hacks bölümünden edinilecek yetkinlikler doğrultusunda başlangıcı yaptım, burayı da sizler için sürekli besleyeceğim.

Toolset boyutunda ise bir organizasyon içerisinde yer alan takımlara odaklanmak istiyorum. Bu doğrultuda sizleri her hafta ekibinizle birlikte uygulayabileceğiniz bir metotla tanıştıracağım. Haydi o zaman takımınızla Check-In aşamasında devreye alabileceğiniz "Social Team" yöntemiyle start verelim ve 4A prensibini benimseyelim. :)

Amaç: Social Networking perspektifinden konu öncesi eğlenceli bir Warm-Up egzersizi

Akış: Takımınızın dijital ve sosyal medya araçlarına meyilli olduğunu düşünüyorsanız, ekip birlikteliği gelişim faaliyetine hazırlık amaçlı ilk adımda bir Whiteboard'a katılımcıların isimlerini yazın veya fotolarını yapıştırın. Sonrasında bütün katılımcıların tek tek veya aynı anda Whiteboard'a gelip kendi aralarındaki dijital bağlantıları çizmelerini veya görselleştirmelerini isteyin. Fasilitasyonu yapan kişinin bir yönerge hazırlaması tavsiye edilir, sizin için hazırladığım örneği aşağıda bulabilirsiniz. Sonuçta Whiteboard'un renk cümbüşüne dönüştüğünü ve ayrıca takımınızın Social-Media-King'ini öğrenmiş olacaksınız. :)

Akılda kalsın: Hali hazırda mevcut olan bağlantıların yer almasına özen gösterin (örn. Follower, karşıklı etkileşimin gerçekleşmiş olması). Gelecekte olası öngörülen bağlantıları (örn. her iki kişi de Instagram mecrasında yer alıyor, şimdilik birbirlerini takip etmiyorlar) göz ardı etmenizde fayda var.

Araçlar: Whiteboard (dijital veya fiziksel), isteğe göre katılımcıların fotoları, değişik renkte kalemler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder