Logo

Logo

6 Haziran 2020 Cumartesi

İşveren Markası tüyolarına hazır olun! (Part 1)

Sizler için bir başka yazı dizim iş dünyasında özellikle İK profesyonelleri ve liderlerinin faydalanacağı yetenek yönetimi kapsamındaki sihirli dokunuşlar olacak. Bu doğrultuda her hafta blog'umda birbirinden ilginç üç tüyoyu sizlerle paylaşacağım. İşveren markası, yetenek kazandırma, liderlik, çeviklik, kültür, yan faydalar, Offboarding ve çok daha fazlası... Bahsedeceğim tüyoları pratik ve hızlı bir şekilde ekibinizde veya şirketinizde hayata geçirmeniz mümkün olacak. Bir çok tavsiyem üstelik bütçe gerektirmeden ve sizin inisiyatifinizle hayata geçebilecek. Burada yer alacak fikirlerin faaliyetlerinizde fark yaratması ümidiyle başlıyorum. :)



İlk konu başlığımız İşveren Markası:

1) Şirketinizde Meetups düzenleyin
Şirketinizde bulunan toplantı odalarını hiç çeşitli dış etkinlikler (örn. konferans, buluşmalar, zirveler) için sunmayı düşündünüz mü? Onlarca, hatta yüzlerce uzmanın bu tip etkinliklere katılmak için sıraya gireceğini ve sizin lokasyonunuzu deneyimleyeceğini görmek heyecan verici olsa gerek. Bir sonraki aşamada aralarından bazı kişileri şirketiniz için cezbetmek ve kazandırmak artık sizin elinizde... :)

2) Şirketinizde bir festival aracılığıyla sektörün önde gelen insanlarını davet edin
Şirketiniz bünyesinde görkemli bir festival düzenleyip sektörün duayenleri ve tanıdığınız uzmanları davet etmeniz kulağa nasıl geliyor? Bu festivali örneğin kuruluş yıldönümünüze denk gelen tarihte organize edip her yıl bir gelenek haline getirebilirsiniz. Buradaki harcamaları gelecek odaklı değerlendirip şirketinizin imajı ve yetenek kazandırmaya yönelik yatırım olarak düşünmelisiniz. Şirket olarak bir çok yeteneğin ilgisini çekmeniz ve sektörel çevrede adınızın sıkça duyulmasıyla ROI fazlasıyla sağlanmış olacak.

3) Eski çalışanlarınızı ve geçmişteki potansiyel adaylarınızı hatırlayın
Akıllarında kalmak adına daha önce şirketinizde görev almış eski çalışanlarınızın ve geçmiş zamanlardaki potansiyel adaylarınızın doğum günlerini ve bayramlarını dijital ortamda kutlayabilirsiniz. Ne de olsa gelecekte hayatın ne getireceği belli olmaz. :)    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder