Logo

Logo

14 Haziran 2020 Pazar

Takımlar için metotlar (Part 2) - Just do it

Bugünkü paylaşımıma geçmeden önce iş hayatında kendimle ilgili güncel bir gelişmeye kısaca değinmek istiyorum. Nihayet bu hafta içerisinde beklenen haber geldi ve bir süre önce anlaşmaya varmış olduğum ETİ Gıda şirketinde İK yolculuğum yarından itibaren resmi anlamda başlayacak. Yeni ekip arkadaşlarımla da öncesinde dijital ortamda tanışma fırsatını yakalamış oldum ve ilk etapta Home Office şeklinde keyifli, verimli ve karşılıklı öğrenme dolu geçeceğine inandığım bir işbirliğine adım atmış olacağım. Umarım herkes hayatında hedefleri doğrultusunda ve gönlüne göre iş fırsatlarıyla karşılaşır. :)

Şimdi sizlere sanal platformlar aracılığıyla rahatlıkla uygulayabileceğiniz "Just do it" metodundan bahsetmek istiyorum.

Amaç: Ortamı yumuşatmaya yönelik eğlenceli mini egzersizler

Akış: Fasilitasyonu yapan kişi katılımcılardan spontan bir şekilde bir takım küçük aktivitelerde bulunmasını ister. Örneğin
- Mavi renkte veya köşeli bir cisim elinize alın ve kameraya tutun
- Üzerinizde pantolon olduğunu ispatlayın
- Çevrenizde bulunan metal, ahşap veya plastik bir objeyi anlatın
- Medyadan sevdiğiniz veya beğendiğiniz bir aktör gibi konuşun
- Yüksek sesle çığlık atabileceğinizi simüle edin
- Yanınıza atıştırmalık bir şeyler alın ve ekibinizle "paylaşın"

Akılda kalsın: Yukarıda bahsi geçen örnekler ilk bakışta basit ve anlamsız gelebilir. Takım etkileşimini canlandıracağından ve katılımcıların iş-yaşam dünyasından küçük de olsa bir içgörü sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Araçlar: Sizlerin her türlü yaratıcılığına bağlı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder