Logo

Logo

24 Ağustos 2020 Pazartesi

Active Sourcing tüyolarına hazır olun! (Part 4)

10) LinkedIn platformundan yoğun bir şekilde faydalanın

LinkedIn'in hali hazırda yüksek cevap oranları olduğu göz önünde bulundurulursa ve uluslararası düzeyde de çok çeşitli potansiyel adaylara erişimin mümkün olması nedeniyle bu platformda çok daha fazla vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Özellikle MINT (matematik, enformatik, fen ve teknik) kökenli yeteneklerle LinkedIn üzerinden bağlantıya geçmeniz çok daha olası.

11) Adayda cazibe yaratmak için iletişim transferini kullanın

Potansiyel adayınızın size cevap olasılığını artırmanız mümkün. Kendisini ortak bir tanıdığınızın tavsiye ettiğini ve pozitif bir görüş dile getirdiğini öne sürmeniz bir bağ kurmanıza vesile olacaktır. Bu durum karşı taraftaki yetenekte hem ilgiyi yükseltecek, hem de cezbedici bir unsur olacaktır

12) Şirket temsilcisi olarak kendinizi LinkedIn'de ön plana çıkarın

LinkedIn aracılığıyla yetenek avcılığında sizi başarıya götürecek unsurlardan biri sizin de bu platformda görünür olmanız. Bazen burada özel yaşamınıza ilişkin paylaşımlar da yapmanız düşünülebilir. Potansiyel adayınızın ilişki ağında yer alan insanlarla öncesinde bağlantı kurabilirsiniz. Bu doğrultuda yetenekle irtibata geçtiğinizde ortak kişiler üzerinden ilerleme şansına sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder