Logo

Logo

30 Ağustos 2020 Pazar

Working Out Loud ile katkı sağlamak (Part 8)

Kişisel çıkar ve başkalarına yönelik ilgi tamamıyla birbirinden bağımsız motivasyon unsurları. Aynı anda her ikisi de sizlerde bulunabilir. Zaten insanlığa sunabilecek en değerli hediyelere sahipsiniz. Varlıklı ve başarılı bir risk sermayedarı olan Fred Wilson der ki: "Serbestçe verilen bir takım küçük hediyeler sayesinde çeşitlilikle dolu bir ilişki ağı ve daha fazla olanaktan yararlanabilirsiniz." İlk bakışta çok mantıklı gelmeyebilir ama ne kadar fedakar bir davranış gösterirseniz o denli bir ilişki size kazanımlar sağlayabilir.

Bir dakikalık bir zaman dilimi içerisinde bu doğrultuda LinkedIn veya twitter üzerinden bir kişiye atıfta bulunarak (@-mention) rahatlıkla dikkat çekebilirsiniz. İlgili kişi akabinde farkına vardıktan sonra bu jestinizi karşılıksız bırakmayabilir. Sizin bu yöndeki katkınız daha önce belki de hiç oluşmamış bir bağlantıyı ortaya çıkarabilir.

5 dakikanızı bile harcamadan farklı bir katkıda daha bulunmak ister misiniz? Halka açık bir şekilde LinkedIn veya twitter aracılığıyla bir kişiyi teşekkür edebilirsiniz. Halk açık bir şekilde geri bildirimde bulunmak bir kişinin yaptığı bir şeyi takdir etmeye değer bulduğunuzu gösterir. Bunu o kişiden ille de cevap / teşekkür almak üzere yapmazsınız, içinizden öyle geldiği için davranırsınız. Eğer o kişi size dönüş sağlayacak olursa, bunu da bonus olarak algılayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder