Logo

Logo

16 Ağustos 2020 Pazar

Siz nerede çalışmak istersiniz?

Ofis ve yerinde çalışma düzeninden sonra pandemiyle birlikte malum evlerimize kapandık ve Home Office artık hayatımızın bir parçası haline dönüştü. Her ne kadar evde de verimli çalışmanın mümkün olabildiğini deneyimlesek de ev ve şirket dışında da bir çok alternatif çalışma yeri mevcut. Mekan değişikliğinin rutin iş gününü daha yaratıcı kıldığı bir gerçek. Artık bize her yer ofis diyebilir miyiz?

1) Coffeeshop

Çınlayan fincanlar, müşterilerin mırıltısı ve canlı bir ortam eşliğinde çalışmak kulağa nasıl geliyor? Mis gibi taze kahve kokuları eşliğinde yüksek performans sergilemeye ne dersiniz? Şehrin her noktasında çeşitli cafe'lerin olduğu düşünülürse üstelik ulaşım kolaylığı da mevcut. Eminim ki bu cafe'lerin birinde siz de çalışmak için güzel bir köşe bulacaksınızdır.


2) Park

Herhangi bir parkta bulunan tahta masa veya çimlerin üzerinde kucakta laptop'unuzla çalışmak nasıl olurdu? Yaz ayları parklardaki temiz hava ve doğayla iç içe olmaya davetiye çıkarıyor haliyle. Güneş ışığından ekranınızın olumsuz yönde etkilenmemesi için tabi kendinize gölgelik bir yer bulmanız tavsiye edilir. Parkta ve doğada çalışmanın en güzel yanı ise tamamıyla ücretsiz olması. :)


3) Yazlık

Kim demiş yazlığın sadece tatil amaçlı kullanılabileceğini? :) Değişik bir ortam yaratarak kendi veya kiraladığınız yazlık evinizde çalışmak sizin verimliliğinizi artırabilir. Dağlık veya sahil ortamında hem manzaranın keyfini yaşayabilirsiniz, hem de şehir hayatının gürültüsünden uzakta olabilirsiniz. Tabi internet erişiminde sıkıntı yaşamamak adına kalacağınız yazlığın çok da ücra bir köşede olmamasında fayda var.


4) Ortak çalışma alanı (Co-Working-Space)

Ortak çalışma alanlarında farklı sektörlerden uzmanlarla karşılaşmak mümkün olabilir. Dolayısıyla Co-Working-Space olarak adlandırılan mekanlarda bulunmak iletişim ağınızı genişletmeniz için harika bir fırsat oluşturabilir. Değişik / Çeşitli insanların bu tür yerlerde bir araya gelebilecek olmasından ötürü ilham verici bir çalışma ortamı da pekala sağlanabilir. Genelde çalışma yerlerinin oldukça profesyonel bir şekilde donatılması da bir başka avantaj. Bu doğrultuda belli bir masrafa da katlanılması gayet olağan kabul edilebilir.


5) Kütüphane

"Sessizlikten güç doğar" diye bir deyim vardır. İş yaparken çevresinde çıt çıkmasını istemeyenler için sanırım kütüphaneler en ideal yer olsa gerek. Odaklanma ve konsantrasyonun doruk noktasına çıkması ve günlük hayatın kargaşasından sıyrılmanız için kütüphanede bir çalışma gününe ne dersiniz?


6) Tren

Uzun bir yolculuğa çıktığınızda tren içerisinde çalışmak da gayet makul bir tercih olabilir. Diğer yolcuların seslerini Noise-Cancelling tarzı kulaklıklarla kısabilir ve yolculuk esnasında geçilen manzaralar sizi yaratıcı düşünceye sevk edebilir. Ayrıca internet bağlantısı ve oturduğunuz koltukta bir masanın bulunmasıyla birlikte ortam bir anda mobil ofisinize dönüşebilir. :)


Peki bu kadar seçenek arasından sizin favori tercihiniz neresi olur?

1 yorum:

  1. Merhaba Ahmet Bey, ne kadar hobilerim arasında kampçılık ve doğa olsa da sanırım coffeeshop veya co-working space derdim çünkü bir şeye sürekli sahip olunca değeri kalmıyor.

    YanıtlaSil